Hozzávalók
-
250 g Szafi zabköret
-
1200 g kelkáposzta
-
4 dl víz
-
11 g só
-
2 db babérlevél
-
500 g darált pulykamell
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd Fokhagyma
-
bors
-
4 g pirospaprika
-
kókuszolaj
-
2 dl laktózmentes tejföl
-
Leírás
Mindannyian emlékszünk, amikor gyerekkorunkban a menzán rakott kelkáposztát adtak. Én személy szerint nagyon szerettem. Amit elhoztam Nektek, az egy ötvözete a hagyomány és a diétás étkezésnek. 🙂
A recept és a kép Mónika munkája. További hasonló receptekért kövessétek Mónika instagramját.
[instagram-feed id=”613069785″]
Lépések
1
Kész
|
Vágjuk apró kockákra a hagymákat és pirítsuk üvegesre a kókuszolajon. |
2
Kész
|
Adjuk hozzá a darálthúst, a fűszereket (köményt, fokhagymát, 5 g sót, borsot, pirospaprikát, babérlevelet) és főzzük. |
3
Kész
|
Amíg fő a hús forraljuk fel a vizet 3 g sóval, öntsük bele a zabköretet és forrástól számítva, alacsony hőfokon, gyakori kevergetés mellett főzzük 8 percig. |
4
Kész
|
Ha kész a zabköret szűrjük le és hideg vízben öblítsük le, majd öntsük össze a hússal és főzzük össze. Ha kell még kevés vizet adhatunk hozzá. |
5
Kész
|
Amíg elkészül forraljunk fel vizet 3 g sóval és alacsony hőfokon puhítsuk a kelkáposzta leveleket kb. 4-5 percig. |
6
Kész
|
Rakjunk egy tűzálló edény aljába 2 sor kelkáposzta levelet, majd simítsunk el rajta a zabköretes hús felét. Majd ismételjük meg a lépést. A végén fedjük be a megmaradt levelekkel. |
7
Kész
|
Tegyük a tetejére a tejfölt. |
8
Kész
|
180 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percen keresztül. Jó étvágyat :-) |