0 0
Krémes citromos gluténmentes túrótorta

Oszd meg a közösségi halódon:

Vagy akár csak másold ki és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag szerkesztése:
2 db tojás
csipet
40 dkg eritrit
50 dkg mandulaliszt
fél tk örölt rozmaring
Krém
500 g zsírszegény túró a krémes túró a legideálisabb
2 db citrom leve
2 db citrom héja
200 g fehércsokoládé lehet cukormentes verziót is használni
7 g zselatin por
35 g víz
250 ml habtejszín
Citromkrém
1 db citrom héja
30 ml citrom leve
75 g eritrit
1 db tojás
1 db tojás sárgája
40 g vaj
Díszítés
1 db gránátalma

Recept könyvjelzése

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krémes citromos gluténmentes túrótorta

Tulajdonságok:

    KIVÁLÓ GLUTÉNMENTES DESSZERT VASÁRNAPI EBÉDHEZ VAGY DÉLUTÁNRA KÁVÉ, TEA MELLÉ

    • 3 óra
    • 12 adag
    • Közepes

    Hozzávalók

    • Krém

    • Citromkrém

    • Díszítés

    Leírás

    Megosztás

    Egy kellemesen krémes, könnyű citromos torta nem csak meleg nyári napokra.  A citrom adagjával nyugodtan lehet kísérletezni, attól függően ki mennyire szereti a savanykás ízt. A gránátalma nagyon jól ellensúlyozza a citrom fanyarságát, viszont eperrel, málnával is lehet helyettesíteni. Remekül beilleszthető egy gluténmentes,  tudatos étkezésbe.

    Hozzávalók 18 cm-es átmérőjű tortaformához.

    A recept és a kép Évi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Évi instagramját.
    [instagram-feed id=”3074111950″]

    Tipp: Nem feltételnül adiétás verziót készítenéd el? Akkor az alábbi receptet javasoljuk:

    Tejszínes citromos túrótorta

    Lépések

    1
    Kész

    Piskóta:
    A sütőt 180 fokra, légkeveréses funkcióra kapcsoljuk. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval félkeménnyé verjük, majd hozzáadjuk az eritrit felét és kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a másik adag eritrittel robotgéppel fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét. Ezután szintén óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a rozmaringgal összekevert mandulalisztet. A piskóta alapot a tortaformába öntjük és 15-20 percig sütjük. Ha kész, mandulaliszttel meghintett sütőpapírra fordítva hűlni hagyjuk.

    2
    Kész

    Krém:
    Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A zselatinport a hideg vízbe beáztatjuk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (ügyelve hogy a csokoládé semmiképp ne érintkezzen a vízzel), majd hagyjuk kicsit hűlni. A citromok levét az eritrittel és a citromok héjával összeforraljuk, addig amíg teljesen folyékony lesz, majd hagyjuk kicsit hűlni. A tejszínt félkemény habbá verjük.
    A túrót robotgéppel összekeverjük a citromos lével, majd a beáztatott zselatinnal, amit mikróban néhány másodperc alatt folyékonnyá melegítünk. Ezek után hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd pedig apránként óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a citromkrémet.

    3
    Kész

    Citromkrém:
    A tojásokat az eritrit felével, robotgéppel habosra keverjük. A citromok levét az eritrit másik felével és a citrom héjával összeforraljuk. A tojáskrémet óvatosan hozzáöntjük a citromos léhez és folyamatos keverés mellett néhány percig főzzük, majd elkeverjük benne a vajat. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a tortára öntjük és visszatesszük a hűtőbe 2 órára.

    4
    Kész

    Gránátalmával díszítjük.

    Recept értékelések

    Erre a receptre még nincs értékelés. Légy te az első, aki értékeli.
    Töltött gomba
    előző
    Töltött gomba
    Tonhalkrémes pirítós
    következő
    Tonhalkrém
    Töltött gomba
    előző
    Töltött gomba
    Tonhalkrémes pirítós
    következő
    Tonhalkrém

    Szólj hozzá

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here