0 0
Krémes citromos gluténmentes túrótorta

Oszd meg a közösségi halódon:

Vagy akár csak másold ki és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

2 db tojás
csipet
40 dkg eritrit
50 dkg mandulaliszt
fél tk örölt rozmaring
Krém
500 g zsírszegény túró a krémes túró a legideálisabb
2 db citrom leve
2 db citrom héja
200 g fehércsokoládé lehet cukormentes verziót is használni
7 g zselatin por
35 g víz
250 ml habtejszín
Citromkrém
1 db citrom héja
30 ml citrom leve
75 g eritrit
1 db tojás
1 db tojás sárgája
40 g vaj
Díszítés
1 db gránátalma

Recept könyvjelzése

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krémes citromos gluténmentes túrótorta

Tulajdonságok:

    KIVÁLÓ GLUTÉNMENTES DESSZERT VASÁRNAPI EBÉDHEZ VAGY DÉLUTÁNRA KÁVÉ, TEA MELLÉ

    • 3 óra
    • 12 adag
    • Közepes

    Hozzávalók

    • Krém

    • Citromkrém

    • Díszítés

    Leírás

    Megosztás

    Egy kellemesen krémes, könnyű citromos torta nem csak meleg nyári napokra.  A citrom adagjával nyugodtan lehet kísérletezni, attól függően ki mennyire szereti a savanykás ízt. A gránátalma nagyon jól ellensúlyozza a citrom fanyarságát, viszont eperrel, málnával is lehet helyettesíteni. Remekül beilleszthető egy gluténmentes,  tudatos étkezésbe.

    Hozzávalók 18 cm-es átmérőjű tortaformához.

    A recept és a kép Évi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Évi instagramját.

    Tipp: Nem feltételnül adiétás verziót készítenéd el? Akkor az alábbi receptet javasoljuk:

    Tejszínes citromos túrótorta

    Megtekintve 245 alkalommal.

    Lépések

    1
    Kész

    Piskóta:
    A sütőt 180 fokra, légkeveréses funkcióra kapcsoljuk. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval félkeménnyé verjük, majd hozzáadjuk az eritrit felét és kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a másik adag eritrittel robotgéppel fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét. Ezután szintén óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a rozmaringgal összekevert mandulalisztet. A piskóta alapot a tortaformába öntjük és 15-20 percig sütjük. Ha kész, mandulaliszttel meghintett sütőpapírra fordítva hűlni hagyjuk.

    2
    Kész

    Krém:
    Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A zselatinport a hideg vízbe beáztatjuk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (ügyelve hogy a csokoládé semmiképp ne érintkezzen a vízzel), majd hagyjuk kicsit hűlni. A citromok levét az eritrittel és a citromok héjával összeforraljuk, addig amíg teljesen folyékony lesz, majd hagyjuk kicsit hűlni. A tejszínt félkemény habbá verjük.
    A túrót robotgéppel összekeverjük a citromos lével, majd a beáztatott zselatinnal, amit mikróban néhány másodperc alatt folyékonnyá melegítünk. Ezek után hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd pedig apránként óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a citromkrémet.

    3
    Kész

    Citromkrém:
    A tojásokat az eritrit felével, robotgéppel habosra keverjük. A citromok levét az eritrit másik felével és a citrom héjával összeforraljuk. A tojáskrémet óvatosan hozzáöntjük a citromos léhez és folyamatos keverés mellett néhány percig főzzük, majd elkeverjük benne a vajat. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a tortára öntjük és visszatesszük a hűtőbe 2 órára.

    4
    Kész

    Gránátalmával díszítjük.

    Recept értékelések

    Erre a receptre még nincs értékelés. Légy te az első, aki értékeli.
    Töltött gomba
    előző
    Töltött gomba
    Tonhalkrémes pirítós
    következő
    Tonhalkrém
    Töltött gomba
    előző
    Töltött gomba
    Tonhalkrémes pirítós
    következő
    Tonhalkrém

    Szólj hozzá