Hozzávalók
-
26 g (kb. 4 kocka volt) Cukormentes étcsokoládéFele kosáralapnak, másik 2-3 kocka fedéshez kell. Én kettő kosárkát csináltam, ahhoz 2 sor fogyott el a Wawel cukormentes étcsokijából.
-
10 g (kb. 1 tk.) MogyoróvajVagy más magvaj. 100%-os PCD mogyivajat használtam, de jó géppel rendelkezők otthon is tudnak készíteni mogyoróvajat.
Leírás
Gökler Kriszti insta oldalán találtam rá erre az egyszerű receptre. Igazán nem is nagy recept, mert összesen két hozzávalóra van szükségünk: csokoládé és mogyoróvaj. Én vegánosítottam a receptet és egy rusztikusabb, önmegmutató formában készítettem el; szerettem volna ha látszik, hogy mi is van benne, mikből készült.
Én 100%-os mogyoróvajat használtam és cukormentes étcsokoládét. Így nem csak vegán, hanem cukormentes, gluténmentes, paleo nasi is válhat belőle. Tömény csoda, készüljetek!
A hozzávalók 1 kosárkához elegek.
A recept és a kép Adrienn munkája. További hasonló receptekért kövessétek Adrienn instagramját.
[instagram-feed id=”5589224524″]
Lépések
1
Kész
|
Vízgőz fölé tett fém tálban felolvasztunk 2-3 kocka csokit, majd egy szilikonos muffinformát (vagy muffin papírformát) kikenünk vastagon a folyós csokoládéval. Én egy nagy méretű szilikonos muffinformát félig kentem be. Pontosabban belekanalaztam és eloszlattam egyenletesen a csokit. |
2
Kész
|
Fagyasztóból kivéve, ha már megdermedt a csokikosár belekanalazunk 1 merészebb teáskanálnyi mogyoróvajat. (Még ne vegyünk ki a formából a csokikosarat!) Fontos, hogy maradjon még csokiperem, vagyis nem púposan töltsük meg a kosarat a mogyoróvajjal! |
3
Kész
|
Lehet újra pihentetni a már megtöltött kosarat, hogy megdermedjen a töltelék benne, de én a megtöltés után egyből lefedtem az egészet vízgőz fölött felmelegített csokival. Ehhez ismét 2 kocka csokit felolvasztottam. Tehát kicsit több csokival kentem ki a kosarat, mint amennyivel befedtem. Óvatosan kanalazgattam az olvadt csokoládét a mogyoróvajra, hogy ne fedje el teljesen, valamint a mogyoróvajjal se keveredjen el a fedő réteg. |
4
Kész
|
Majd fagyasztóban való pihentetés következik, ismét 30 percig kb. Ha nem is esszük meg azonnal, akkor is ki kell venni miután megszilárdult. Mi csak másnap ettük meg, így hűtőbe tettem át. De elfogyasztás előtt mindenképp pihenjen kicsit szobahőmérsékleten. |
5
Kész
|
Fedés, töltelék, díszítés, ötletek, tippek: Lehet teljesen fedni az egészet és akkor kis konzervatív, szabályosabb kosarakat kapunk. |