Hozzávalók
-
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
150 g búzaliszt
-
65 g eritrit
-
100 g vajmargarin is tökéletes
-
2 db tojás sárgája
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
1 tk. fahéj
-
3-4 db alma
-
1 db tojás sárgájalekenéshez
Leírás
Nincs is jobb, mint egy egészséges finomság. Az almás kosárka hamar elkészül, és még kreatívkodhatunk is, hiszen a tetején lévő fonat, vagy minta mindegy falatkán más és más lehet.
A recept és a kép Lilla munkája. További hasonló receptekért kövessétek Lilla instagramját.
[instagram-feed id=”2032923984″]
Lépések
1
Kész
|
A liszteket összeszitáljuk, hozzáadjuk az eritritet, sót és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáöntjük a tojásokat, és ha szükséges, akkor 1-2 evőkanál hideg vizet. Tésztát gyúrunk belőle, fóliába tekerjük és 15 percre a hűtőbe rakjuk. |
2
Kész
|
Közben elkészítjük az almás tölteléket. Az almát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és fahéjjal, valamint 0,5 dl vízzel megpároljuk. Ha túl savanyú, akkor rakhatunk még hozzá édesítőszert. |
3
Kész
|
Miután a tésztát kivettük a hűtőből, 2 részre vágjuk úgy, hogy az egyik gombóc kicsivel nagyobb legyen, mint a másik. A nagyobbikat lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A muffinformát vagy piteformát kivajazzuk, kilisztezzük és belehelyezzük a tésztát, amire rátesszük az almás tölteléket. |
4
Kész
|
A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és rácsot, vagy fonatot készítünk belőle. Ezekkel fedjük le a pitéinket. Egy tojás sárgáját felverünk, és lekenjük vele a pitéinket. |
5
Kész
|
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük. |