Hozzávalók
-
200 g zabpehely
-
5 dl víz
-
50 g kókuszreszelék
-
4 db tojás
-
1 kis pohár natúr joghurt
-
1 ek. vanília aroma
-
ízlés szerint eritritMás édesítőszerrel is helyettesíthető
-
250 g eper
Leírás
Egy nagyon finom, diétás epres-kókuszos zabos sütemény receptet hoztam nektek. Kiváló reggeli kávé mellé, vagy délutáni teához. A receptben epret használtam gyümölcsként, de helyettesíthető málnával, áfonyával, de akár őszibarack is kiváló ízt ad neki. Ne féljünk több gyümölccsel is kisérletezni. Nyugodtan használhatunk mirelit gyümölcsöket, amikor nem tudunk “frissen” hozzájutni.
Lépések
1
Kész
|
Öntsük fél liter vizet a zabpehelyre, és kavarjuk össze egy tálban. Tegyük félre, hagyjuk, hogy megszívja egy kicsit magát. 15-20 percig. |
2
Kész
|
Amíg a zabpehely a vízzel pihen, melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. (Mi 25x30 centis tepsit használtunk.) Vágjuk fel kis szeletekre a választott gyümölcsöt (esetünkben az epreket) és válasszuk szét a 4 tojás sárgáját a fehérjétől. |
3
Kész
|
Ha letelt a 15-20 perc és a zab magába szívta a vizet, adjuk hozzá a natúr joghurtot, a kókuszreszeléket, a vanília aromát és a 4 tojásnak a sárgáját. Ekkor ízlés szerint édesítsük kedvenc édesítőszerünkkel. Keverjük össze az összetevőket alaposan. |
4
Kész
|
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és kíméletesen forgassuk a masszánkhoz. |
5
Kész
|