Hozzávalók
-
Tészta hozzávalói
-
100 g zabliszt
-
60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
5 g búzasikér
-
30 g eritrit
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kk fahéj
-
20 g kókuszolaj
-
40 ml vízNem kell sok, csak annyi hogy gyúrható legyen a tészta.
-
Töltelék hozzávalói
-
200 g almaFele kockákra vágva, fele reszelve.
-
30 g eritrit
-
fél citrom leve citromlé
-
1 tk fahéj
-
1 tk útifűmaghéjHelyettesíthető zabkorpával.
Leírás
Kelt tésztás rétesre emlékeztető teljes kiőrlésű almás rétes. Nem tartalmaz cukrot, és fehér lisztet, ezért ideális cukorbetegeknek, fogyni vágyóknak, vagy egészséges életmódot élőknek.
A recept és a kép Olgi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Olgi instagramját.
[instagram-feed id=”4260842337″]
Lépések
1
Kész
|
Az almát meghámozom, felkockázom, illetve lereszelem. Összekeverem a többi összetevővel, ami a töltelékhez kell. Félreteszem. |
2
Kész
|
A száraz összetevőket egy tálba összekeverem. A kókuszolajat felolvasztom, és a vízzel együtt a száraz részhez adom. Összegyúrom a tésztát egy formázható gombóccá. Téglalap alakúra vékonyan kinyújtom. |
3
Kész
|
A hosszabb felét beszóróm útifűmaghéjjal (vagy zabkorpával), ráhalmozom a tölteléket, és a tészta széleit ráhajtom oldalt. Így nem folyik ki az alma leve. Majd feltekerem, mint a kakaós csigát. |
4
Kész
|
Sütőpapíros tepsibe teszem. A tetejét le lehet kenni tojással, de én ezt a lépést kihagytam. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm. |