0 0
Fűszeres, pirított szójabab

Oszd meg a közösségi halódon:

Vagy akár csak másold ki és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag szerkesztése:
100 g szójabab Száraz szójababot használtam. (Tescoban kapható 500 g-os kiszerelésben vagy ázsiai élelmiszerboltokban kimérve.)
1-2 teáskanál Én himaláyai sót használtam, de érdekes lehet kénes fekete sóval is az összhatás.
1-3 teáskanál fűszer Ez bármi lehet, amit kedvelünk. Én őrölt korianderrel készítettem legutóbb,
2 teáskanál szezámolaj Ez illett az összképhet (koriander), de bármilyen olaj meglfelelő.

Tápérték információ

476.3 kcal
kalória
33 g
szénhidrát
25.1 g
zsír
29 g
fehérje

Recept könyvjelzése

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fűszeres, pirított szójabab

Tulajdonságok:

    PIRÍTOTT, ROPOGÓS SZÓJABAB, BÁRMILYEN FŰSZERREL, FILMEZÉSHEZ.

    • 23
    • 2 adag
    • Könnyű

    Hozzávalók

    Leírás

    Megosztás

    Szeretem az egyszerű, „tiszta”, mégis ízes ételeket, s ez igaz a snack-jeimre is. Nekem a makrószámlálás miatt fontos, hogy legyen egy magasabb fehérjetartalmú nasiopció a „zsebemben”, ha vacsora után még megnéznénk egy filmet.

    Fontos szempont számomra még, hogy lehetőleg teljesértékű hozzávalókból készüljön az adott étel, amellett, hogy vegán. Ilyen ez a szójababos ropogtatni való is. Ha a fűszeres csicseriborsó már uncsi lenne, akkor itt van „ő”: a fűszeres szójabab. (Hamarosan a szárazon, olaj nélkül pirított verzióját is tesztelem.)

    A recept és a kép Adrienn munkája. További hasonló receptekért kövessétek Adrienn instagramját.
    [instagram-feed id=”5589224524″]

    Lépések

    1
    Kész

    Áztassuk be 8-12 órára a száraz szójababot vízbe. Lepje el. Lehet utólag pótolni kell majd a vizet, ahogy megszívják magukat és megduzzadnak a szemek.

    2
    Kész

    Áztatás után öntsük le róla a vizet és hagyjuk 1-2 órát konyharuhán száradni.

    3
    Kész

    Melegítsük elő a sütőt. Feltekerhetjük maximumra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
    Közben a szójababot keverjük el a fűszerrel (fűszerekkel), a sóval és az olajjal.
    Oszlassuk el a papírral bélelt sütőlapon a babszemeket, lehetőleg ne fedjék egymást; egyrétegű elhelyezésre törekedjünk.

    4
    Kész

    Mehet be a sütőbe. Első 5-6 percben maximális hőfokon süthetjük (ez gázsütőnél elvileg 240 körül van), majd tekerjük le közepes alá kicsivel a "lángot" és maradék időben - ami körülbelül 10-12 perc - így süssük. Így belül is "főnek" a babok. Érdemes kicsit megrázogatni közben a sütőlapot, hogy átforduljanak a szójababszemek. Ezt megtehetjük bármikor, de akkor is, mikor letekerjük közepes lángra a sütőt.
    Természetesen ahány sütő, annyi sajátosság. Ellenőrizzük néha, miközben pirul.

    Venes

    Recept értékelések

    Erre a receptre még nincs értékelés. Légy te az első, aki értékeli.
    előző
    Banános túrós #fitcake
    Mozart golyó
    következő
    Mozart golyó
    előző
    Banános túrós #fitcake
    Mozart golyó
    következő
    Mozart golyó

    Szólj hozzá

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here