Hozzávalók
-
Torta alap
-
8 dkg kókuszreszelék
-
8 dkg mandulaliszt
-
10 dkg vaj
-
3 ek kókusztej
-
Krém
-
5 dl natúr joghurt10% -os görög joghurttal krémesebb
-
1 db citrom héja
-
5 ek xilit
-
5 db zselatinlap
-
5 dkg mangópürémangó pürésítve
-
Díszítés
-
kókuszreszelék
-
kókuszchips
-
citrom héja
Leírás
A mangó és a kókusz nagyon jó párosítás. Remekül összeillik a két ízvilág. Mindenképpen érett mangóval dolgozzunk, hogy könnyen tudjuk pürésíteni. Mangó helyett eperrel, málnával, áfonyával is érdemes próbálkozni. Ez a diétás torta recept a kedvenceid közé fog tartozni. Próbáld ki!
Hozzávalók 18 cm-es átmérőjű tortaformához.
A recept és a kép Évi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Évi instagramját.
[instagram-feed id=”3074111950″]
Lépések
1
Kész
|
AlapA kókuszreszeléket, a manulaliszttel, az olvaszott vajjal és a kókusztejjel jól összekeverjük, majd a tortaforma aljába lapogatjuk. Hűtőbe tesszük amíg a krémet elkészítjük. |
2
Kész
|
Krém A zselatin lapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A joghurttot összekeverjük a xilittel és citrom héjával, majd a beáztatott zselatint kinyomkodjuk, mikróban néhány másodperc alatt folyékonnyá melegítjük és a joghurthoz keverjük. |
3
Kész
|
ÖsszeállításA kókuszos alapra először a mangós krémet öntjük majd pedig a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe tesszük néhány órára megszilárdulásig. Kókuszreszelékkel, kókuszchips-el, citromhéj reszelékével díszítjük. |