

10 dkg teavaj | |
csipet só | |
2 db tojás | |
2 db tojás sárgája | |
20 dkg mandulaliszt | |
1 db narancs leve | |
1 db narancs héja | |
1 db citrom héja | |
1 tk fahéj | |
10 dkg reszelt sütőtök | |
5 ek eritrit |
GYORSAN VALAMI FINOMAT
Bár már lassan kifelé igyekszünk a télből, és a sütőtök inkább háttérbe szorul, mégis ajánlom azoknak, akik szívesen kísérleteznek zöldséggekkel sütni. Egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető süteményről van szó.
Sütőtök helyett répával is elkészíthető. Napokig eláll, és megtartja szaftosságát. Ezt a receptet azoknak ajánlom akik nem éppen édesszájuak, viszont az eritrit mennyiségét bátran lehet emelni, ha valaki szeretné.
Hozzávalók 20-22 cm-es átmérőjű tortaformához.
A recept és a kép Évi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Évi instagramját.
[instagram-feed id=”3074111950″]
1
Kész
|
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. |
2
Kész
|
A puha vajat a tojásokkal, a sárgával, a csipet sóval illetve az eritrittel robotgéppel krémesre keverjük. |
3
Kész
|
Majd hozzáadjuk a citrom és a narancs héját illetve annak levét. Ezek után a reszelt sütőtököt és a legvégén a fahájjal összekevert madulalisztet. |
4
Kész
|
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 180 °C-on 30 – 35 percig sütjük. |