Hozzávalók
-
300 g csiperke gombachampion gomba is tökéletes
-
15 dkg sonka
-
15 dkg light trapista sajt
-
100 g zsírszegény túró
-
1 kis pohár tejföl
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
fokhagyma granulátumízlés szerint
Leírás
Ha egy egyszerű receptet keresel, akkor megtaláltad! A töltött gomba könnyen elkészíthető étel. Ha nincs túl sok időd, de szeretnél diétás ételt készíteni akkor ez teljesen ideális. A töltött gomba akár egy ebédre, vacsorára vagy akár köretnek is tökéletesen szolgál.
Lépések
1
Kész
|
A túrót és a tejfölt összekeverjük, beletesszük a kis darabokra felkockázott sonkát. A tejfölös túrót és a sonkát összekeverjük villával, vagy akár kézi turmixgéppel is összepréselhetjük. Ízlés szerint fűszerezzük. |
2
Kész
|
Csiperke gombának a tönkjét eltávolítjuk és a gomba fejbe beletöltjük a sonkás-tejfölös-túrós masszát. Ezután a töltött gombafejeket a sütőedénybe elhelyezzük úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és betesszük az előre melegített sütőbe 10 percre. |
3
Kész
|
A gomba fejeket akkor érdemes kivenni a sütőből, amikor már kiengedte a levét. (sütő erősségétől függ) Ha ez megtörtént, akkor a gomba töltelékére rászórjuk a lereszelt sajtot és visszahelyezzük a sütőbe újabb 10 percre, míg a sajt aranybarna nem lesz. |