Hozzávalók
-
100 g Köles
-
230 g növényi tej
-
1 ek. Sörélesztőpehely
-
50 g ZöldborsóPárolt
-
400 g csiperke gomba
-
1 db vöröshagyma
-
200 ml Növényi tejszín
Leírás
Gombapaprikást főztem vegán változatban,hozzá köles-bizi gombócokat tálaltam.
A recept és a kép Ildikó munkája. További hasonló receptekért kövessétek Ildikó instagramját.
[instagram-feed id=”4801463871″]
Lépések
1
Kész
|
A kölest megfőzzük a növényi tejben,fűszerezzük,hagyjuk picit kihűlni,hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet és a párolt zöldborsót. |
2
Kész
|
Az aprított vöröshagymát vizen megpároljuk,mehet hozzá a gomba. Fűszerezzük,sózzuk,borsozzuk,teszünk hozzá pirospaprikát. Amikor készen van,felöntjük növényi tejszínnel és egyet forralunk rajta. |
3
Kész
|
A köles-biziből gombócokat formálunk és a gombapaprikás mellé tálaljuk. |