Citromos víz hatásai

Citromos víz

MEGERŐSÖDIK AZ IMMUN RENDSZERED

A citrom magas C-vitamin tartalma miatt nemcsak a betegségek ellen véd meg, de a fertőzéseket és a káros baktériumokat is képes távol tartani a szervezetedtől! Ez a jótékony hatás a citromban lévő fitonutriens vegyületek miatt érvényesül, melyek megakadályozzák a kórokozók megtelepedését a szervezetben.

JAVUL AZ EMÉSZTÉSED

A citromban található flavonoidok lekötik a gyomorsavat, mely optimalizálja az emésztésed és gyorsítja az anyagcserét.

Tudtad? A 60 év felettiek 30%-a szenved gyomorsav-túltengésben, mely könnyen megakadályozható lenne napi egy pohár citromos víz rendszeres fogyasztásával.

HIDRATÁLÓDIK A TESTED

 A citrom tele van olyan elektrolitokkal, mint például a magnézium, a kalcium és a kálium, amelyek hidratálják a testet.

JOBBAN FUNKCIONÁL A MÁJAD

A citrom tisztítja a májat, így az sokkal könnyebben tud megszabadulni a méreganyagoktól, ezenkívül rendszeres fogyasztás esetén a máj sokkal több enzimet termel.

SZEBB LESZ A BŐRÖD

A citrom rendkívül magas C-vitamin tartalmának köszönhetően szebb és fiatalosabb lesz a bőröd. Ezenkívül fogyasztása segíti a kollagén termelést, segít a pattanások legyőzésében illetve szebb bőrszínt is eredményez.

FRISS LESZ A LEHELETED

A citromos víz a fogínygyulladáson is segít. Megöli a szájüregben tenyésző baktériumok nagy részét, ezáltal a friss lehelet is biztosított.

Pádár Csaba: Csabi vagyok, az oldal tulajdonosa és szerkesztője. Igyekszem minél jobb minőségű weboldalt készíteni és szuper recepteket felölteni az olvasóknak.
Related Post