Hozzávalók
-
1,5 csomag, kb. 300 g Datolya
-
170 g mandula
-
80 g gluténmentes zabpehely
-
1,5 dl vízMás folyadék is megfelel.
-
Alap hozzávalói
-
400 g sótlan kesudió
-
1 dl kókuszkrém (cocomas)Nem vegánoknak 20g expreszz zselatin fix.
-
1 egész citrom
-
1 egész Lime
-
kb. 1,5 dl kókusztejMás folyadék is megfelel.
-
Krém hozzávalói
-
100 g eper
-
Díszítéshez
Leírás
Vegán sajttorta nagyon egyszerű vegán édesség, ami semmilyen állati eredetű élelmiszert, és édesítőszert nem tartalmaz.
Próbáld ki Te is!
A recept és a kép Olgi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Olgi instagramját.
[instagram-feed id=”4260842337″]
Lépések
1
Kész
|
Az alaphoz a datolyát és a mandulát legalább 2 órára beáztatjuk hideg vízbe hogy megpuhuljon. Lecsepegtetjük, és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Egy tepsibe, vagy tortaformába halmozzuk, és jó alaposan lenyomkodjuk. Betesszük a fagyasztóba addig, amíg a krém elkészül. |
2
Kész
|
A krémhez a kesudiót szintén legalább 2 órára beáztatjuk. Lecsepegtetjük, és a többi összetevővel leturmixoljuk. Az alapra öntjük, majd újból betesszük a fagyasztóba. |
3
Kész
|
Az epret turmixgépben leturmixoltam. A krém tetejére öntöttem, és késsel kicsit összekevertem a krémmel. Legalább 2 órára a fagyasztóba tettem. A tetejét még lehet gyümölcsökkel díszíteni, ha valaki szeretné. |