Hozzávalók
-
10 db tojás
-
50 g Füstölt lazac
-
3-4 db Retek
-
8 db Koktélparadicsom
-
4-5 db Salátalevél
Leírás
Ezek a tojásos lazac falatkák tökéletes vendégvárók. A tojás és a lazac ízei nagyon jól harmónizálnak egymással.
A recept és a kép Zsófi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Zsófi instagramját.
[instagram-feed id=”5497578826″]
Lépések
1
Kész
|
A tojásokat felverjük, ízesítjük és sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és megsütjük. (Nekem a közepén megrepedt, de kb a sütési idő felénél, mikor még kicsit folyós a tojás, lehet korrigálni, így nem lett lyukas a közepe) |
2
Kész
|
Mikor megsült a tojás, hagyjuk teljesen kihűlni! (Nem kell megijedni, ha a sütőben mindenfelé hullámzik és nem egyenletes a felülete! Amint készre sült, vegyük ki a tepsiből és rögtön kisimúl) |
3
Kész
|
A kihűlt rántottát vágjuk 4 egyenlő részre. |
4
Kész
|
Az első rétegre tegyük a kívánt feltéteket, majd helyezzünk rá egy újabb tojásszeletet, megint a feltét, újabb tojásos réteg ... (Nálam: salátalevél, füstölt lazac, vékonyra szelt retek került bele) |
5
Kész
|
Mikor megtöltöttük a "szendvicset" vágjuk fel falatka nagyságúra és fogpiszkálóval fixáljuk. |