Hozzávalók
-
140 g zabliszt
-
60 g kölesliszt
-
70 g eritrit
-
1 tk. szódabikarbóna
-
2 db tojás
-
20 g kókuszolaj
-
2 dl növényi tej
-
4 gerezd narancs
-
20 g étcsokoládé
Leírás
A zabliszt remek alternatíva a fehér liszt helyettesítésére. Ebben az olasz keksz receptben is zablisztet használtam. Ajánlom mindenkinek, akinek kevés ideje van, mégis szeretne egészségesen táplálkozni, ugyanis nagyon gyorsan megvan. A cantuccini napokig is eláll, így a napi nasink is megvan oldva.
A recept és a kép Olgi munkája. További hasonló receptekért kövessétek Olgi instagramját.
[instagram-feed id=”4260842337″]
Lépések
1
Kész
|
A száraz összetevőket egy tálban összekeverem. A tojásokat és a nedves hozzávalókat egy másik edénybe teszem a csokival és a felkockázott naranccsal együtt. |
2
Kész
|
A nedves részhez adom a száraz összetevőket, majd a masszából egy rudat formázok. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokon 15 percet sütöm. |
3
Kész
|
15 perc után kiveszem a sütőből a rudat, ferdén kb. 1 ujjnyi vastag szeletekre vágom, és 10 percre visszateszem a sütőbe. Ha kihűlt nagyon finom, ropogós kekszeket kapunk. |