0 0
Vegán rakott french toast

Oszd meg a közösségi halódon:

Vagy akár csak másold ki és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag szerkesztése:
6 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
200 ml mandulatej Bármilyen más "sima" vagy növényi tej használható.
12 g chia mag
2 tesákanál fahéj
fél zacskó vaníliás pudingpor
300 ml mandulatej Bármilyen más "sima" vagy növényi tej használható.
2-3 evőkanál eritritol Vagy ízlés szerint, "édesszájúság" függvénye.;)
1 nagyobb narancs Kb. 120 g volt az egész gyümölcshús súly.

Tápérték információ

316 kcal
kalória
58 g
szénhidrát
4.2 g
zsír
10 g
fehérje

Recept könyvjelzése

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegán rakott french toast

Tulajdonságok:

    Gyors édes ebéd, gyors édes reggeli, vegánul!

    • 30
    • 2 adag
    • Közepes

    Hozzávalók

    Leírás

    Megosztás

    Magyarországon a french toast nem egy minden utcasarkon „szembejövő” étel. Az édes reggeli fogalma nem is olyan régen kezdte el térhódítását hazánkban, de terjed (smoothie-k ezer arca, zabkása uralom stb.).

    Egy ideje már játszadoztam a gondolattal, hogy el kellene készíteni. Bár sokszor a reggeli vagy a brunch menüt erősíti külföldön, mi mint második fogásnak fogyasztottuk szombaton, kellemes zöldséges miso leves után. (Kis kulturális keveredés sose árt.:)) Eredetileg édes bundás kenyérhez hasonló dologról van szó, de én most egy vegán verziót hoztam. Két verziót írtam  mind a pudingra, mint a kenyerek kisütésére. Az egészség jegyében sütőben, zsiradék nélkül sütött opció elkészítését is leírom (a képen is ez az olajmentes french toast látható).

    A recept és a kép Adrienn munkája. További hasonló receptekért kövessétek Adrienn instagramját.
    [instagram-feed id=”5589224524″]

    Lépések

    1
    Kész

    A 200 ml növényi tejben jól elkevertem a chiamagot és az őrölt fahéjat. Majd a hűtőben pihentettem körülbelül 1 órán át.
    (A folyadék ízesíthető cukorral, eritrittel. A legtöbb növényi tej elég édeskés, mi nem tettünk hozzá ezért semmiféle édesítőt sem. Nekünk nem hiányzott, de lehetőség megvan, ha valaki jobban szereti édes ízt. Puding édesítésével lehet kompenzálni mág, illetve a legvégén kerülhet az emeletes kupacra porcukor vagy poreritritol is.)

    2
    Kész

    A sütőt előmelegítettem és előkészítettem egy sütőlemezt, de lehet használni magasabb falú tepsit vagy jénait is. (Ha szükséges béleljük ki sütőpapírral.)

    3
    Kész

    A narancsot vágjuk fel vagy csak szedjük gerezdjeire, ahogy jól esik.

    4
    Kész

    Készítsük el a pudingot! (Két verzió lehetséges.)
    1. Sima pudingport, utasítás szerint, kicsit több tejjel, mint írja. Én fél zacskót elkevertem a körülbelül 300 ml növényi tejből kimert pár evőkanálnyi tejjel, majd a többi tejet feltettem főni fazékban. Mikor már kicsit forrt, az elkevert pudingport (vagyis pudingporos sűrű löttyöt) beleöntöttem és lehúztam közepesre a gázt. Amikor elkezdett sűrűsödni hozzáadtam az eritritolt és levettem a gázról.
    (A tej lehet kevesebb, több, amilyen sűrűre szeretnék készíteni. Én ehhez az ételhez jobban szeretem a öntetesebb, de nem túl híg "szószt".)

    2. Konjac lisztel is elkészíthetjük. (Kb. 5 g elég 500 ml folyadékhoz, ha pudingszerűséget szeretnénk, de érdemes kitapasztalni). A metódus ugyanaz. Konjac lisztet elkeverjük az összes tejmennyiségből kimert pár evőkanálnyi tejjel(szerintem konjac-hoz többet kell kimerni, mint pudingporhoz), majd a többit gázon felforraljuk. Aztán belekeverjük a konjac-os keveréket és közepes lángon sűrűre főzzük, majd édesítjük.

    5
    Kész

    Kivesszük a hűtőből a chiás mártogatóst. Elvileg szépen megszívta magát, sűrű lett. Ebben kell gyorsan (!!! 1-1,5 másodperc/oldal kb.) megforgatni egyesével a 6 szelet kenyeret és az előkészített sütőpapíros tepsire helyezni. Rá fog ragadni a chiamagos "bunda" a szeletekre. (Amire figyeljünk, hogy tényleg gyors legyen a mártogatás, mert hipp-hopp magukba szívják a kenyérszeletek a nedvességet. Nekem frissebb teljes kiőrlésű toast esetén pont 6 darabot befedett a "bunda".)

    1. Majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, közepes lángon. Érdemes megforgatni félidőben a szeleteket. Itt is lehet egyéni ízlésre formálni az ételt. Lehet "szottyosabbra" hagyni, de lehet ropogósabbra is sütni.

    2. Vagy B opció.
    Nem kell sütő, se tepsi. Egy serpenyőbe öntsünk kókuszolajat vagy más semlegesebb ízű, édes dolgokkal is jól harmonizáló zsiradékot használjunk (pl. vaj, napraforgó olaj...). 1-2 ek. zsiradékot felmelegítünk és ebben sütjük meg a kenyerek mindkét oldalát. Ezzel a sütési módszerrel kevesebb idő kell neki; oldalanként: 3 perc a szotyosabb, 5-6 perc a jobban átsült.

    6
    Kész

    És végül rétegezzünk! Kenyérszelet, narancsdarabok, puding (plusz fahéj esetleg), kenyérszelet, puding, narancsdarabok, kenyérszelet, puding, narancsdarabok és amit szeretnénk.
    De lehetünk lazábbak: kenyérszeletek egymásra, rá a puding, rádobáljuk a narancsgerezdeket és kész is.

    Venes

    Recept értékelések

    Erre a receptre még nincs értékelés. Légy te az első, aki értékeli.
    Mangós kókuszos joghurttorta
    előző
    Mangós kókuszos joghurttorta
    Laktóz- és gluténmentes túrós rétes
    következő
    Laktóz- és gluténmentes túrós rétes
    Mangós kókuszos joghurttorta
    előző
    Mangós kókuszos joghurttorta
    Laktóz- és gluténmentes túrós rétes
    következő
    Laktóz- és gluténmentes túrós rétes

    Szólj hozzá

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here